Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Работилница по традиционно пеене „Полски традиционни песни. Област Курпие (Зелена пуща)“

10.10.2015 / 11:00 - 17:30

10 октомври, събота
11.00 – 17.30 ч., Полски институт

Работилница по традиционно пеене „Полски традиционни песни. Област Курпие (Зелена пуща)“ с водещ гл. ас. д-р Вероника Гроздев-Колачинска. В работилницата могат да участват както професионални музиканти и певци, така и любители. Каним всички, навършили 15 години.

Записвания – дo 9 октомври 2015 на: sofia.info@instytutpolski.org

Звуковото богатство на курпьовските песни представлява неизчерпаем източник за вдъхновение както за композиторското творчество, така и за забавната музика. Вече над десет години тези песни очароват продължителите на музикалната традиция в Полша.

В програмата на занятията ще бъдат застъпени както бавни песни, т.нар. „горски”, изпълнявани от мощен глас с широк диапазон, така и танцови песни, т.нар. „трампани”, изпълнявани по време на реликтов групов женски танц. Разучаваният репертоар ще обхване обредни песни – сватбени и лирични любовни песни.

Занятията по традиционно пеене ще бъдат предшествани от кратка встъпителна лекция на гл.ас.д-р Вероника Гроздев-Колачинска, която ще запознае участниците с курпиовския регион и културата му. Ще бъдат представени архивни аудиовизуални записи, притежание на Фоноархива на Института за изкуства при Полската академия на науките, както и съвременни филмови и фотографски документи, показващи богатата музикална култура на Зелената пуща.

Детайли

Дата:
10.10.2015
Час:
11:00 - 17:30
Категория за Събитие:

Място

Полски институт
ул. Веслец 12
Научете повече за Полша

Back to top