Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Среща с Марек Биенчик, автор на книгата „Книга на лицето“

10.11.2015 / 18:00 - 20:00

10 ноември, вторник
18.00 ч., Полски институт, вход свободен
Съвместно с Издателство „Фабер“

Среща с Марек Биенчик, автор на книгата „Книга на лицето“. С автора ще разговаря проф. дфн Маргрета Григорова, литературовед и преводач на книгата му.

Maрек Биенчик (1956) – писател, есеист, преводач от френски. Превел е книги на Милан Кундера, Ролан Барт и Емил Чоран. Публикувал е повестите „Teрминал”, многократно награждаваната „Tworki”, сборници с есета, в това число „Меланхолия. За тез, които никога изгубеното няма да намерят“ (българско издание 2002), “Oczy Dürera. O melancholii romantycznej”, „Przezroczystość”, „Jabłko Olgi, stopy Dawida” и „Книга на лицето”, за която получава престижната полска Литературна награда НИКЕ. Той е автор и на книги за деца и хроники, посветени на виното. Творбите му са преведени на английски, френски, испански, немски, руски и български.

Това е моят фейсбук. Тук разказвам за абсурдите на пътуването, за мача Полша-Англия, парфюма „Angel“, външността на Хъмфри Богарт, вампирите-меланхолици, снимките на писатели, стадото изрисувани трамваи, гребането в Латвия и романите на Хемингуей и Флобер, паспорта на Мицкевич, езика на влюбените, срещата с Бьорн Борг и сто други неща, важни за мен. (Maрек Биенчик)

Детайли

Дата:
10.11.2015
Час:
18:00 - 20:00
Категория за Събитие:

Място

Полски институт
ул. Веслец 12
Научете повече за Полша

Back to top