Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Колекцията като отворена сбирка: Колекция II на Галерия Арсенал – лекция на Моника Шевчик, директор на Галерия Арсенал в Бялисток

19.12.2017 / 19:00 - 21:00

вход свободен/ wstęp wolny

19 декември, вторник, 19:00 ч.
Музей за съвременно изкуство, бул. „Черни връх“ № 2, вход свободен

Съвместно с Музея за съвременно изкуство

Колекцията като отворена сбирка: Колекция II на Галерия Арсенал – лекция на Моника Шевчик, директор на Галерия Арсенал в Бялисток

Колекция II, събирана от Галерия Арсенал и Подляското сдружение за насърчаване на изящните изкуства, е образцов пример за публични колекции на съвременно изкуство в Полша. Затова е и отлична отправна точка за дискусии относно колекционирането на най-ново изкуство и свързаните с това проблеми, както и за начините на работа с колекцията и решенията, причина за това тя да не бъде мъртва сбирка, приспана в депата на институцията и които водят до това Колекция ІІ да бъде отворена сбирка.

Moника Шевчик – изкуствовед, директор на Галерия Арсенал от 1990 г. Благодарение на нейните усилия в Бялисток се намира една от най-добрите държавни галерии за съвременно изкуство в Полша. В Галерия Арсенал тя не само осъществява последователна авторска изложбена програма, но и като една от малкото в страната колекционира произведения на съвременното изкуство, които представя на изложби в цял свят.
„Дейността й много бързо стана известна в цяла Полша, и извън нейните предели. Aрсенал продължава умело да работи, като съчетава изкуството от района със събития от по-голям мащаб“ – пише Анда Ротенберг в книгата в книгата „Изкуството в Полша 1945-2005“.
През 1997 г. в анкетата на седмичното списание „Политика“ Aрсенал е обявена за най-добрата общинска културна институция, популяризираща съвременно изкуство. През 2010 галерията заема трето място в класацията за най-добра публична галерия в Полша.

Детайли

Дата:
19.12.2017
Час:
19:00 - 21:00
Стойност:
вход свободен/ wstęp wolny
Категория за Събитие:

Място

Музей за съвременно изкуство/ Muzeum Sztuki Współczesnej
бул. "Черни връх" № 2/ bul. Czerni wrach nr 2
Научете повече за Полша

Back to top