Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Участие на Полския институт в Нощ на литературата 2013

15.05.2013 / 18:00 - 23:00

В рамките на усилията за засилване на културния обмен и взаимното запознаване с различни културни общности, по примера на много европейски градове, за втора поредна година на 15 май в България ще протече събитието Нощ на литературата. В инициативата участват редица чуждестранни културни институции, като освен в София литературни четения и виртуална среща със забележителни европейски писатели ще има и в градовете Пловдив, Габрово, Варна, Бургас, Велико Търново, Плевен, Русе, Шумен и Перник. По света това е седмото издание на литературния хепънинг, надяваме се в България Нощта на литературата да спечели повече свои съмишленици и почитатели. Каним всички фенове на белетристиката да се включат и да станат част от този литературен празник. В Нощта на литературата на всеки половин час известни личности ще четат откъси от издадени на български чуждестранни автори. Това ще се случва в т.нар „гнезда”, като карта и информация за местоположението ще може да намерите в тази брошура. Всеки слушател ще има възможност да събира печати от „читaтелските гнезда”, а в 21.30 ч. в Чешкия културен център чрез томбола, в която ще могат да участват всички получили поне пет печата. Изтеглените победители ще получат за награда една от четените книги. За доброто настроение ще се погрижи Котарашки.
Инициативата се провежда под егидата на EUNIC България, с подкрепата на ЕК в България и с участието на чуждестранните културни институти от мрежата на EUNIC.

Местата в София:  1 Чешки център, ул. Раковски 100; 2 Градинката зад руската църк- ва до паметника на Пушкин; 3 DaDa Cultural Bar, ул. „ Г. Бенковски“ 10; 4 Инфоцентър на ЕС, ул. „Московска“ № 9; 5 ЦУМ, бул. „Княгиня Мария Луиза“ 2; 6 Полски институт, ул. „Веслец“ 12; 7 Чай във Фа- бриката, ул. „Г. Бенковски“ 11; 8 Културно-информационен център София; 9 Двора на СУ „Св. Климент Охридски“; 10 Пред библиоте- ката на Френския институт, ул. „Дякон Игнатий“ 19; 11 Централ- на поща, писмовен салон, ул. „Ген. Йосиф В. Гурко“ 6; 12 Книжарница „Къща за птици“, ул. „Проф. Асен Златаров“ 22.


Вижте Нощ на литературата на по-голяма карта

Полска литература можеш да слушаш:

– 18.00 до 20.00 ч. в ЦУМ, бул.”Княгиня Мария Луиза“ № 2- „Град печален“ на Йежи Пилх  ще чете актьорът Стоян Алексиев

– 18.00 до 21.00 ч., Полски институт, ул. „Веслец” 12 – стихове на Юлиан Тувим ще чете актрисата Александра Василева и Стоян Алексиев

– 21.30 ч. – парти и теглене на томбола с подаръци в Чешкия културен център с участието на Котарашки

Повече за Нощ на литературата на страницата във Facebook: http://www.facebook.com/noshtnaliteraturata

Детайли

Дата:
15.05.2013
Час:
18:00 - 23:00
Категория за Събитие:
Научете повече за Полша

Back to top