Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

„Четиригодишната философка“ на Анна Нашиловска

11.02.2014 / 18:00 - 20:00

Съвместно с издателство СОНМ

Представяне на българското издание на книгата на Анна Нашиловска „Четиригодишната философка“ (превод – Магда Карабелова)  с участието на авторката и героинята на книгата – Йоанна Нашиловска-Рек

Анна Нашиловска – писателка, поетеса, литературен критик и професор по литература.  Авторка на 18 книги – проза, биографии, публикации в областта на литературознанието.  Дебютира рано със стихове, отпечатани през 1977 г. в специализираната литературна преса. През 90-те в центъра на вниманието на прозата й е темата за майчинството. „Книга за началото“ (2002)  описва първите дни на новородената й дъщеря. „Четиригодишната философка“ е издадена в Полша през 2004 г.

„Четиригодишната философка“ се състои от записки от времето, когато най-малката ми дъщеря Ашя, днес петнадесетгодишна, беше на четири години. Не бих казала, че се учеше да говори, защото вече се справяше добре, по-скоро беше започнала да се удивлява на света и умееше да го изрази. Учудването е първичния познавателен импулс. Детето се учудва на неща, за които ние, възрастните, сме слепи и глухи, понеже ги познаваме твърде добре. Мнозина философи са писали за „детството на човечеството“, през собственото детство често може да бъде видяно това, което е изначално и основно. Има книги, които могат да бъдат написани само когато си наблизо и „Четиригодишната философка“ е една от тях. (Анна Нашиловска).

Детайли

Дата:
11.02.2014
Час:
18:00 - 20:00
Категории за Събитие:
,

Място

Полски институт, вход свободен
ул. Веслец 12
София,
Научете повече за Полша

Back to top