Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

І Mеждународен фестивал за камерна музика Камералия – Концерт на Atom String Quartet

27 октомври / 19:30 - 21:30

вход с билети / wstęp biletowany

27 октомври, неделя, 19:30
Софийска градска художествена галерия, ул. „Гурко“ № 1, билети на касата на Кантус Фирмус в зала „България“ и онлайн на ticketsbg.com

 

І Mеждународен фестивал за камерна музика Камералия

Концерт на Atom String Quartet

Atom String Quartet е един от най-интригуващите струнни квартети в света. Той принадлежи към групата на най-добрите джаз изпълнители в Полша. Ансамбълът съчетава възможностите на струнен квартет (т.е. две цигулки, виола и виолончело) с импровизация в широкия смисъл. Този най-класически и добре запазен в музикалната традиция състав на камерния ансамбъл е отправна точка за артистите да търсят нови звукови и формални решения. В творчеството на квартета – в допълнение към джаза – може да се чуят инспирации от полския фолклор, от музика от различни региони на света, както и съвременна и класическа музика.

Mеждународния фестивал за камерна музика Камералия е замислен като форум за изява на елитни български и европейски музиканти и стимулира така важното съвместно музициране в камерната музика. Програмата включва шедьоври от класическия камерен репертоар, танго и друга южноамериканска музика, етно музика, джаз и съвременна класическа музика.

Детайли

Дата:
27 октомври
Час:
19:30 - 21:30
Стойност:
вход с билети / wstęp biletowany
Категория за Събитие:

Място

Софийска градска художествена галерия/Sofijska Miejska Galeria Sztuki
Научете повече за Полша

Back to top