Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Десети международен фестивал за уличен и куклен театър „Панаир на куклите“ – „Тишина“ – улично представление за възрастни на Teaтър Biuro Podróży от Познан

20.09.2018 / 20:30 - 22:30

20 септември, четвъртък, 20:30 ч.
Парк НДК, пространството пред входа на „Нов Театър” в НДК

С подкрепата на Полския институт

Десети международен фестивал за уличен и куклен театър „Панаир на куклите“ (14.09-23.09.2018)

Тишина – улично представление за възрастни на Teaтър Biuro Podróży от Познан, реж. Павел Шкотак

Участват: Бартош Боровски, Maгдалена Дембицка, Наталия Клуп, Лукаш Ковалски, Джошуа Пател, Ярослав Шейковски, Maрта Стшалко, Toмаш Вжалик, Maчей Закшевски.

Театър Biuro Podróży, известен с легендарния си уличен спектакъл „Carmen Funebre”, описващ ужасите на войната, за пореден път мери сили с тази тема. С помощта на реквизита на уличния театър – символична сценография, огньове, кокили, кукли на деца и вълнуваща музика върви разказът за хора, оказали се във водовъртежа на войната и на които е останала само надеждата за бягство.

В контекста на тревожните събития в Близкия изток, в резултат на които се стига до чудовищен изхóд на населението към по-малко опасни райони, театралното представление разказва за съдбите на тези, които съвсем скоро ще се превърнат в бежанци. След спектакъла Carmen Funebre, въдхновение за който е войната в бивша Югославия, изглеждаше, че вече нищо по-лошо не може да се случи в съвременния свят. Но ставаме свидетели на явление от невиждан мащаб, което предизвиква безпокойство и страх в цяла Европа.

Театърът Biuro Podróży разглежда ситуацията от гледна точка на жител на обсаден и бомбардиран град, човек, на когото преди няколко години не би му и хрумнала мисълта, че ще се превърне в бежанец. Герои на спектакъла са децата – невинни свидетели на смъртта на своите близки, жертви на скитания и глад.

Детайли

Дата:
20.09.2018
Час:
20:30 - 22:30
Категория за Събитие:

Място

Парк НДК, пространството пред входа на „Нов Театър” в НДК/Przestrzeń miejska przed wejściem do „Nowego Teatru” w Narodowym Pałacu Kultury
Научете повече за Полша

Back to top