Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Хасково: Международен джазфестивал Хасково джаз – ПАДЕРЕВСКИ ИНСПИРАЦИИ – творби на И.Я.Падеревски в импровизации за пиано и вибрафон изпълнява дуетът Aртур Дуткевич/Kaрол Шимановски

28.09.2018 / 19:00 - 21:00

Хасково
28 септември, петък, 19:00 ч.
Драматично-куклен театър „Иван Димов“, ул. „Отец Паисий“ № 40

Международен джазфестивал Хасково джаз (24-29.09.2018)

ПАДЕРЕВСКИ ИНСПИРАЦИИ – творби на И.Я. Падеревски в импровизации за пиано и вибрафон изпълнява дуетът Aртур Дуткевич/Kaрол Шимановски

Проектът ПАДЕРЕВСКИ ИНСПИРАЦИИ е създаден от джазпианиста и импровизатор Артур Дуткевич и виртуоза на вибрафона Kaрол Шимановски. Музикантите ще представят избрани композиции на И.Я. Падеревски в импровизации за пиано и вибрафон, както и авторски творби на Артур Дуткевич.

Артур Дуткевич – полски джазпианист и композитор. Един от най-често концертиращите в чужбина полски джазмени. Концертирал е в повече от 60 държави в цял свят – от САЩ, през Европа до Китай, Австралия и Нова Зеландия. Лауреат на много музикални конкурси в Полша и в чужбина. Финалист на престижния Международен конкурс „Телониъс Монк“ във Вашингтон. Първият полски джазмен с рецитал по време на МИДЕМ в Кан в 1988 г. с пряко предаване по Radio France. Свирил е с най-добрите джаз музиканти, в т.ч. Томаш Шукалски, Збигнев Намисловски, Ян Пташин Врублевски, Дебора Браун, Мишел Хендрикс, Карлос Джонсън.
През 2011 г. свири на Олимпийския стадион в Берлин по време на Световния културен фестивал, където аранжира и изпълнява с пианисти от цял свят, творба за 30 рояла. Участвал е в десетки музикални фестивали в цял свят. През 2017 г. е отличен със сребърен медал „Заслужил за културата Глориа Артис“.

Kaрол Шимановски – виден полски джазов вибрафонист, композитор, аранжор, педагог. Лауреат на много награди в джазови конкурси в Полша и в Европа. Активно концертира основно с джазов репертоар, работи и с блус групи или изпълняващи етномузика. Работи и като педагог – извънреден професор в Музикалната академия в Бидгошч, преподавател в майсторски класове по време на реномирани музикални фестивали в Полша и чужбина и курсове по перкусии, организирани в цял свят. През 2014 г. получава отличието „Заслужил за полската култура“, a през 2016 г. е отличен с награда „за изключителни постижения в областта на перкусионната музика“.

Детайли

Дата:
28.09.2018
Час:
19:00 - 21:00
Категория за Събитие:

Място

Драматично-куклен театър „Иван Димов“ в Хасково/Teatr Dramatyczny im. Iwana Dimowa w Haskowie
Научете повече за Полша

Back to top