Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

I Международен ACT фестивал за свободен театър 11-17.11.2016

17.11.2016 / 20:00 - 22:00

В първото си международно издание фестивалът ще представи 4 чуждестранни спектакъла (от Германия, Франция и Полша) и 10 български продукции. Седемте фестивални дни включват форуми, спектакли, работилници и срещи. В рамките на фестивала ще бъдат представени 3 полски спектакъла в сътрудничество с Международния театрален фестивал “Koнфронтации” от Люблин. В програмата “Mигриращо тяло” очаквайте работилница и спектаклите “Кметът”, “Майки от стомана” и “Усланд. По следите на Леонард З.”.

17 ноември, четвъртък, 20:00 ч.
Червената къща, ул. Любен Каравелов № 15

Майки от стомана – идея и изпълнение: Maдалина Дан, Агата Шинярска; продукция – Международен театрален фестивал „Конфронтации“ Люблин. Времетраене – 60’.

Представете си, че в недалечно бъдеще цялото човечество е изчезнало, а единствените съществуващи обитатели са два изкуствени интелекта с имената: Фембот А.Е. и Всеприсъствие. Изработени от стомана… това са Майки от стомана. Преплитайки исторически факти и бъдещи разкази, те непрекъснато пътуват във времето и пространството.

Maдалина Дан – творец и културен активист. Дългогодишен активен член на общността за съвременен танц в Румъния. През 2015 получава наградата CNDB за принос в развитието на съвременното изкуство в Румъния.

Агата Шинярска – изследва сценични дейности, практики, видео. След дипломирането си (хореография) днес тя се е посветила на забавни феминистични изследвания (feminist fun studies).

Детайли

Дата:
17.11.2016
Час:
20:00 - 22:00
Категория за Събитие:

Място

Център за култура и дебат „Червената къща“/ Centrum Kultury i Debat „Red House“
ул. Любен Каравелов 15/ ul. Luben Karawełow 15
Научете повече за Полша

Back to top