Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Изложба живопис върху стъкло „Палитра от традиции”

07.04.2014 / 18:00 - 17.04.2014 / 18:00

Събитие Навигация

Изложбата живопис върху стъкло Палитра от традиции” ще бъде открита от авторите Ѝ Барбара Банецка-Джаджо и Богдан Джаджо

Барбара Банецка-Джаджо – художничка, продължава семейните традиции в областта на живописта върху стъкло, които наследява от баща си, известен художник. Художничката е участвала в много конкурси и изложби, в т.ч. във Франция, Испания, Финландия, Австрия, Германия и САЩ, Италия, ЮАР. Нейни работи се намират в колекциите на етнографски музеи в Полша и чужбина, в частни колекции, украсяват сакрални обекти. Нейната работа „Кръстния път” украсява частния параклис в папските апартаменти на Йоан-Павел ІІ в Лихень. Тя ръководи работилници по рисуване върху стъкло и други хоби техники.

Богдан Джаджо започва творческата си дейност през 1985 г. – рисува икони, занимава се със скулптура и рисува върху стъкло – основно религиозни сцени. Негови работи украсяват параклиси и църкви, в т.ч. в Крус Мачадо в Бразилия, в манастира на отците паулини в Пасау (Германия), параклиса на отците мариани в Чехия. Имал е изложби в САЩ, Финландия, Франция и Германия.

Изложените творби могат да бъдат закупени.

Детайли

Начало:
07.04.2014 / 18:00
Край:
17.04.2014 / 18:00
Категория за Събитие:

Място

Полски институт, вход свободен
ул. Веслец 12
София,
Научете повече за Полша

Back to top