Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Jumpcore | Noish – полски спектакли в международната програма „Мигриращо тяло“ на ДНК

9 март / 19:30 - 22:30

9 март, събота, 19.30 ч.
ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс

вход с билети на касите на Билетен център НДК, онлайн на tickets.ndk.bg и на място в ДНК, час преди началото
Съвместно с ДНК пространство за съвременен танц и пърформанс

JUMPCORE
Павел Сакович

Не е съвсем ясно дали Фред Херко е искал да завърши своето интимно представление със самоубийство. Взима си вана, пуска си „Коронационната меса” на Моцарт и започва да танцува гол в дневната на приятеля си. Няколко пъти се приближава до отворения прозорец. Когато прозвучава Sanctus, той се засилва и скача през прозореца от 5тия етаж на апартамента на Cornelia Street в Ню Йорк. Балетистите си вярват, че могат да летят. И наистина, за един конкретен момент в скока, те летят.

Павел Сакович – хореограф и танцьор. Завършил е Института за политически науки на Варшавския университет и магистратура в London Contemporary Dance School в областта на пърформънса и хореографията. От няколко години работи с артисти и куратори във Варшава, Лондон и Берлин. Бил е стипендиант на Министерството на културата и националното наследство, на програмата резиденция на Института за музика и танци. Като хореограф е работил с редица театри, в т.ч. Театър Повшехни във Варшава, Театър Полски в Познан.

На 10 март ще се проведе работно ателие с водещ Павел Сакович.

NOISH~
Мария Зимпел

noish~ [commotion in moderation] чувствителното тяло филтрира звука през себе си, интензифицирайки в пространството разпадането на всички свои превращения. Няма „Аз” – личността е просто свидетел. Музиката сгъстява процеса. Танц и звук се смесват и всичко, което виждаме, е вибрацията на обвивката, никога пропукването.

Мария Зимпел – хореограф, танцьор. Следвала в HZT na Universität der Künste в Берлин и културология в Познанския университет.

Детайли

Дата:
9 март
Час:
19:30 - 22:30
Категории за Събитие:
, , ,

Място

ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс/ DNK – space for contemporary dance and performance
Научете повече за Полша

Back to top