Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

КИНОТЕКА ПЛЮС – G8 представя: Прожекция на филма „Сърце от любов“, реж. Лукаш Рондуда (2017, 74’)

05.10.2019 / 19:30 - 21:30

вход свободен/ wstęp wolny

Кинотека плюс – G8 представя
Ексклузивна предпремиера в рамките на Кинотека с безплатни покани от касата на Културен Център G8 до запълване на местата.

5 октомври, събота, 19:30 ч.

 

„Сърце от любов“ – реж. Лукаш Рондуда (2017, 74’), с български субтитри

Участват: Юстина Вашилевска, Яцек Понеджалек, Магдалена Челецка, Патрик Пневски.
Награди: „Кристална ябълка“ за най-добър полски дебют (Форум за европейско кино „Синергия“, Лодз, 2017); Награда за най-добър филм на фестивала Festival A l’Est du Nouveau (Mont-Saint-Aignan, 2018); Награда за операторско майсторство на Лукаш Гут „за изтънченото и чувствително изобразяване на херметичния свят на изкуството“ – Koszaliński Festiwal Debiutów Filmowych „Młodzi i Film“, 2018; Награда на организаторите на Festiwal „Złote Mrówkojady“, Lublin, 2018 „за пресичането на граници при съчетаване на различни аудио-визуални изкуства, което парадоксално се оказва идеалният начин за разказ на сложните отношения между мъж и жена“.

Филмът се базира на истинска история, заимствана от живота на две емблематични фигури на полската съвременна художествена сцена. Войчех Бонковски е един от най-харизматичните съвременни пърформанс артисти в Полша с напълно развит сценичен образ. Зузана Бартошек рисува, пише поезия и страда от рядко автоимунно заболяване, което ѝ дава уникална външност.
„Сърце от любов“ е музикален филм, изследващ връзката между нарцисизма и любовта. В този футуристичен романс ексцентричните творци-аутсайдери създават свят, в който могат да контролират всичко, освен собствените си чувства. Партньорите наистина ли се обичат един друг или просто са очаровани от собствените си огледални отражения? Тя е поет и художник, чийто артистичен дебют предстои. Той е утвърден пърформанс артист и музикант. Двама странници, припознали се един друг като подобни, бидейки различни от всекиго другиго. Но въпреки, че се обичат, те са и артистични съперници…

Етюд върху нарцисизма на съвременните млади хора в епохата на социалните медии и потреблението.

В кината от 11 октомври 2019 г.

Детайли

Дата:
05.10.2019
Час:
19:30 - 21:30
Стойност:
вход свободен/ wstęp wolny
Категории за Събитие:
,

Място

Културен център Г8/ Centrum Kultury G-8
ул. "Уилям Гладстон" № 8
Научете повече за Полша

Back to top