Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Koнцерт на участниците в майсторския клас на проф. Катажина Попова-Зидрон в рамките на Международната лятна музикална академия „България”

22.11.2017 / 18:00 - 19:00

вход свободен/ wstęp wolny

22 ноември, сряда, 18:00
Полски институт, вход свободен

Koнцерт на участниците в майсторския клас на проф. Катажина Попова-Зидрон в рамките на Международната лятна музикална академия „България”:
Божидар Лазаров, Ивайло Василев, Стефан Георгиев, Теодора Занева, Татяна Лазарова, Борис Узунов, Теодора Маркова, Георги Василев, Анастасия Кръстанова, Теодор Пазов, Петър Дюлгеров

От 27.08 дo 3.09.2017 г. в крайморския санаторно-оздравителен комплекс-Камчия се проведе II издание на Международната лятна музикална академия „България“ 2017, организирана от Фондация „Пиано Екстраваганца” и Фондация „Koнсонанс”, с подкрепата на Полския институт. Лятната академия си поставя за цел да подкрепя развитието на младото поколение пианисти, които се обучават и усъвършенстват под ръководството на изтъкнати специалисти.

В рамките на академията в майсторския клас под ръководството на проф. Катажина Попова-Зидрон, участваха 12 млади пианисти (11 от България и 1 от Полша) на възраст от 15 дo 25 години.

Проф. Катажина Попова-Зидрон – изтъкната полска пианистка от български произход, председател на Музикалното дружество „Игнаци Падеревски“, ръководител на катедрата по пиано в Музикалната академия в Бидгошч. Неин ученик е и Рафал Блехач, победител в XV Международен шопенов конкурс. Проф. Попова е била член на журито на XVI и председател на журито на XVII Шопенов конкурс.

Детайли

Дата:
22.11.2017
Час:
18:00 - 19:00
Стойност:
вход свободен/ wstęp wolny
Категория за Събитие:

Място

Полски институт/ Instytut Polski
ул. Веслец 12/ ul. Weslec 12
Научете повече за Полша

Back to top