Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

„Магията на Краков“ – изложба съвременно изкуство

24 януари / 18:00 - 20:00

24 януари, петък, 18.00 ч.
Галерия „Мисията“, ул. „Алфред Нобел“ № 2 (вход откъм ул. „Ал. Жендов“ срещу официалния вход на МВнР)
Съвместно с Държавния културен институт към Министерството на външните работи на България

 

Основната идея на изложбата „Магията на Краков“ е представянето на откритите, интердисциплинарни нагласи на художниците, които оцениха значението и мястото на този невероятен град за европейската култура и изкуство, както и историческите, природни и архитектурни ценности на Краков и участваха свободно в мултикултурния художествен диалог. Изложбата е интернационален проект-изложба с участието на над двадесет автори от: Полша, Франция, Италия, Швеция, Украйна, Словения, България, Канада, Ирак и САЩ. Произведенията са изпълнени в различни техники. Те представят различни видове и жанрове на изобразителното изкуство. Колекцията включва живописни творби, изпълнени в маслена или акрилна техники върху платно или хартия, акварели, скулптури от смола и бронз, колажи, арт стъкло, дигитално отпечатани творби и филми/инсталации.

Участниците в изложбата са помолени да отговорят на въпроса: „Защо Краков (е източник на вдъхновение за тях като творци)?“.

Изложбата е подготвена от Бюрото за популяризиране на полското съвременно изкуство – Галерия „Лабиринт“ и Община Краков

и продължава до 11 февруари 2020 г.

Детайли

Дата:
24 януари
Час:
18:00 - 20:00
Категории за Събитие:
,

Място

алерия „Мисията“, ул. „Алфред Нобел“ № 2/Galeria Państwowego Instytutu Kultury przy Ministerstwie Spraw Zagranicznych Bułgarii, ul. Alfred Nobel 2
Научете повече за Полша

Back to top