Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Oткриване на изложба порцелан „Art Food“ и лекция на Марек Цецула

20.06.2015 / 17:00 - 20:00

Пловдив – One Design Week
20 юни, събота

17.00 ч., Градска галерия

Oткриване на изложба порцелан „Art Food“ и лекция на Марек Цецула

Изложба, включваща изделия на студенти, които заедно с художествения директор на Ćmielów Design Studio Марек Цецула създават порцеланови съдове, които с формата и характера си подчертават художествените качества, вкуса, фактурата и формата на храната.

Maрек Цецула – световноизвестен артист, керамик, педагог и куратор. Лауреат на многобройни престижни награди. Живял и работил в Израел и Бразилия. През 1976 се заселва в Ню Йорк и тук основава студиото Modus Design и галерията Сontemporary Porcelain. През 2012 г. открива Design Centrum Kielce, а година по-късно Ćmielów Design Studio. Автор на порцелан, останал в историята на това изкуство, един от творците, противопоставили се в края на 80-те на комерсиализираната масова продукция, като залага на алтернативното съчетаване на приложно и декоративно изкуство. Характерна особеност на творчеството му е изграждането на мост, свързващ дизайна, занаята и скулптурата.

Институтът „Адам Мицкевич“ е основен партньор на проекта – в рамките на програмата за популяризиране на полския дизайн в чужбина. Партньори на проекта са: Modus Design Studio, Академия за изящни изкуства „Еугениуш Геперт“ във Вроцлав, Central St. Martin’s College -Лондон, Pratt Institute в Ню Йорк, Заводи за порцелан „Ćmielów” и “Chodzież” АД и Ćmielów Design Studio.

www.ceculamarek.com

Детайли

Дата:
20.06.2015
Час:
17:00 - 20:00
Категория за Събитие:
Научете повече за Полша

Back to top