Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Oткриване на изложба фотография на Агнешка Райс и представяне на други фотопроекти с нейно участие

13.06.2016 / 18:00 - 20:00

вход свободен/ wstęp wolny

Месец на фотографията

13 юни, понеделник, 18.00 ч.
Полски институт, ул. Веслец 12, вход свободен

Съвместно с Българска фотографска академия

Oткриване на изложба фотография на Агнешка Райс и представяне на други фотопроекти с нейно участие

Агнешка Райс – фотограф, една от учредителките на сдружението Sputnik Photo. Завършила история на изкуството в Ягелонския университет в Краков. Стипендиантка на министъра на културата на Полша, на столичния град Варшава и на Вишеградския фонд. Интересите й са основно в областта на документалната фотография.
Автор на фотоалбумите „Aмериканска мечта”, посветен на културните промени и триумфа на попкултурата в Централна и Източна Европа и „Tук започва края на града“ за неоткритите градски пространства. В актива си има самостоятелни изложби и участия в общи. Лауреат е на много награди, в т.ч. от конкурсите Grand Press hoto, BZWBK Press Photo, Newsreportaż, също така финалист в конкурсите Hasselblad Masters Award, Lucie Foundation Award, Sony World Photo Awards, Lens Culture Exposure Award oraz Alexia Foundation.
В София Агнешка Райс ще представи фотографии от циклите Aмериканска мечта, Ветеранки и Прекрасни тела.

Sputnik Photo е международен колектив, основан през 2006 г. от документални фотографи от Централна и Източна Европа. Членовете са обединени от желанието да наблюдават и описват това, което ги заобикаля, както и общия опит от живота в Централна и Източна Европа в периода на посттрансформацията. Членовете на колектива са признати фотографи от Полша и Централна и Източна Европа, носители на важни международни награди, като World Press Photo или Снимка на годината

Изложбата продължава до 31 юли

Детайли

Дата:
13.06.2016
Час:
18:00 - 20:00
Стойност:
вход свободен/ wstęp wolny
Категория за Събитие:

Място

Полски институт/ Instytut Polski
ул. Веслец 12/ ul. Weslec 12
Научете повече за Полша

Back to top