Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Пловдив: One Dance Week 2019 – „Добре дошли“ на Аурора Лубос

19.10.2019 / 20:00 - 22:00

вход с билети / wstęp biletowany

Пловдив
19 октомври, събота, 20.00 ч.
Дом на културата „Борис Христов“

Съвместно с Полския институт в София

 

От сцената Аурора Лубос протяга ръка за състрадание. В родната й Полша, а и не само, темата за приема на бежанци довежда до раздори и затворени врати. Какво изпитваме ние, преситените европейци, към другите, чуждите, изпадналите в беда. Добре дошли ли са наистина? Аурора Лубос задава тези въпроси на зрителите, на полското общество, както и в по-широк европейски контекст. Нейното солово изпълнение е колкото покана за човечност, толкова и протест срещу безразличието. Танцов апел към западния човек, скрит зад уюта и сигурността, който затваря очите и сърцето си за бягащите от, конфликти, репресии, смърт и глад.

„Този спектакъл е моят коментар за имигрантите, давещи се в морето, един своеобразен пренос на тези кадри върху нашата полска реалност.“ – Аурора Лубос.
Част от постановката е документация на пърформанса „От водата“, представен на плажа в град Сопот, Полша, в средата на октомври 2015 във връзка с Деня за солидарност с бежанците.

Родена през 1977-а, Аурора Лубос е независим танцов артист. Тя е свързвана основно с полската и британската съвременна сцена. Автор е на няколко смели и искрени солови продукции, посветени на домашното насилие и други актуални проблеми. Сред тях са Zanzibar, Unfinished, Knife, Horse and Stairs, Acts; Thou Shalt Not. В продължение на 15 години Лубос е част от трупата на британския Vincent Dance Theatre. Тя създава инсталации и пърформанси (No. 1, Four Corners, Act for Two – Leftovers, Without Home, Out of Water), както и анимации (Winter 2010 cycle).

Билети ще намерите онлайн в мрежата на EpayGo, както и на касите на Easypay в цялата страна.

Детайли

Дата:
19.10.2019
Час:
20:00 - 22:00
Стойност:
вход с билети / wstęp biletowany
Категории за Събитие:
, ,

Място

Дом на културата „Борис Христов“, голяма конферентна зала/ Dom Kultury “ Boris Christow“, duża sala konferencyjna
ул. Гладстон № 15/ ul. Gladstone 15
Пловдив/ Płowdiw,
Научете повече за Полша

Back to top