Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Преглед на планинарски филми “Eхо от XІХ Mеждународен фестивал на планинарския филм Банскофилмфест’ 2019″ (4 – 6.02.2020)

6 февруари / 18:00 - 22:00

Най-доброто от световното планинарско и екстремно кино в 3 дни!
Традиционната панорама “Ехо от Банскофилмфест” ще представи всички наградени филми от миналогодишния фестивал в Банско и още няколко страхотни ленти! В отминалото 19-то издание бяха показани над 100 филма от 35 държави.

 

6 февруари, четвъртък
Полски институт

18:15 – „Свързани“ – автор Александра Мачейчик (Полша, 20`)
Един ден в живота на 50-годишна двойка. Слепият Кшищоф отива да кара ски с Виола, която е негова съпруга и водач. Приготвят се за ски, Кшищоф поставя блутуут устройства в шлемовете, които ще ги свързват един към друг. Кратък документален филм за любовта и страстта.

18:35 – „Манаслу“ – автор Гералд Салмина (Австрия, 123`)
Идеята за филма се базира на житейската история на Ханс Камерландер, най-значимите му успехи и трагедии. Биографичен филм за един от най-великите планинари на нашето време, представен чрез архивни кадри и с помощта на много актьори в изиграни сцени.
Награда за най-добър сценарий на Международния Банскофилмфест`2019

20:38 – „Спиш ли още, братко Якоб?“ – автор Щефан Бохун (Австрия, 80`)
Деликатно, лично филмово преживяване за раздялата и срещата. Вмъкнатите архивни кадри на братята като деца и тийнейджъри внасят неочаквана жизнерадостна нотка. Пътуването започва от тиролската долина Лараинтал и приключва в една хотелска стая в Порто с осъзнаването, че това не е тъжен филм, а история за нуждата да преживееш скръбта си и да откриеш спътниците в живота си.
Голямата награда на Международния Банскофилмфест` 2019

 

Oрганизаторите си запазват правото на промяна в програмата
www.banskofilmfest.com

Детайли

Дата:
6 февруари
Час:
18:00 - 22:00
Категории за Събитие:
, , , ,

Място

Полски институт/ Instytut Polski
ул. Веслец 12/ ul. Weslec 12
Научете повече за Полша

Back to top