Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Работилница на Йежи Лазевски за студентите полонисти от Софийския университет

13.05.2019 / 10:00 - 12:00

13 май, понеделник, 10.00-12.00 ч.
Софийски университет „Св. Климент Охридски“, полонистичен кабинет №149
Съвместно с Факултета по славянски филологии

„Произношение на носовите гласни в полския език и свързаните с това езикови капани” – работилница за студентите полонисти от Софийския университет

Лекцията включва и практическа част, посветена на произношението на носови гласни в полския език. Представяне на съвременните тенденции за произнасяне на полските носови гласни и най-често срещаните грешки.

Йежи Лазевски – театрален и филмов актьор, режисьор и педагог, завършил актьорския факултет на Театралната академия във Варшава. Сътрудничи с театрите: Полски, Студио, Консеквентни и Адекватни във Варшава. Ръководи авторски театрални работилници, посветени на интерпретацията на текст и правилното произношение. Съавтор на учебници (заедно с Кажимеж Гавенда): „Uczymy się poprawnej wymowy“, „O błędach wymowy książeczka dla dzieci, tudzież wyższych urzędników państwowych “ и “ Rehabilitacja mowy w chorobie Parkinsona „. Тези публикации представят авторския метод на работа върху словото. Стипендиант на министъра на културата и националното наследство в областта на театъра (2017).

Детайли

Дата:
13.05.2019
Час:
10:00 - 12:00
Категории за Събитие:
,

Място

Софийски университет, зала №149/Uniwersytet im. św. Klemensa Ochrydzkiego w Sofii, gabinet polonistyczny nr 149
Научете повече за Полша

Back to top