Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Рецитал на Maгдалена Лисак (пиано)

21.05.2018 / 19:00 - 21:00

билети на касата/ bilety w kasie

21 май, понеделник, 19:00 ч.
Софийска филхармония, камерна зала „България“, вход свободен

В програмата: творби на Фр. Шопен, П. Микетин, K. Шимановски, Д. Пшибилски

В рамките на цикъла „Музиката на Европа“ на Софийската филхармония

Магдалена Лисак завършва с отличие Музикалната академия в Катовице. Продължава обучението си в Консерваторията в Цюрих и в Musik-Akademie в Базел при проф. Кристиян Цимерман. Лауреат на VI награда на XIII Международен клавирен конкурс „Фредерик Шопен“ във Варшава през 1995.
Осъществява активна концертна дейност, като изпълнява рецитали, концертира с оркестри и камерни състави в Полша и в повечето европейски страни, както и в САЩ, Канада, Япония, Китай и Бразилия. Гастролира в престижни концертни зали. Концертира и като солист под палката на изтъкнати диригенти. По покана на Националния институт „Фредерик Шопен“ тя записва диск от серията The Real Chopin (2013) с творби от полския композитор, изпълнени на исторически инструмент от епохата на Шопен.
Aсистент в Катедрата по пиано в Музикалната академия в Катовице. Нейната педагогическа дейност включва майсторски класове в Токио и лекции в японските университети за изкуство. Участва в работата на журито на International Chopin Piano Competition in Asia (2010, 2011, 2012), Селекционната комисия на XV Международен клавирен конкурс „Фредерик Шопен“ във Варшава (2010) и на Националния клавирен конкурс „Фредерик Шопен“ във Варшава (2013 г.).
Нейни интерпретации са записани за Deutsche Rundfunk, Радио Suisse Romande, Полското радио, Полската телевизия, както и на дискове за компанията DUX, Полското радио Катовице и Accord.

На 22 и 23 май пианистката ще проведе майсторски клас за студенти от НМУ „Проф. Панчо Владигеров“ в София.

Детайли

Дата:
21.05.2018
Час:
19:00 - 21:00
Стойност:
билети на касата/ bilety w kasie
Категория за Събитие:

Място

Софийска филхармония, камерна зала „България“/ Filharmonia Sofijska, Sala Kameralna
Научете повече за Полша

Back to top