Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

SHORT WAVES FESTIVAL- гласуваме за лауреата на Наградата на публиката

19.03.2015 / 18:00 - 20:00

SHORT WAVES FESTIVAL- гласуваме за лауреата на Наградата на публиката

Конкурсна прожекция на полски късометражни филми в рамките на 7. издание на  SHORT WAVES FESTIVALGrand Prix Tour

В конкурса за наградата на полската и световна публика ще се борят 7 филма – документални, анимационни, клипове и един игрален. След прожекцията на подбраните филми публиката ще гласува със специални карти, които ще получи на място.

Лауреатът на голямата награда ще бъде обявен на 29 март 2015 в Познан, по време на галавечерта на SHORT WAVES FESTIVAL 2015.

Заповядайте!

  1. Най-високият – документален. Историята на създаването на най-високата статуя на папата в света  – 14-метровия Йоан-Павел II от композитен материал.
  2. Фиш Емаде Твоживо – Прах клип.  Филмът разказва за един тракторист, който може да изтанцува дори промените в полското село.
  3. Синята стая – aнимация. Режисьорът е нарисувал болката. Със син цвят, който бил действал успокояващо.
  4. Фрагменти  – игрален. Светът, представен във филма, постепенно се разпада. Без успех двамата герои  се опитват да променят действителността в дизайнерска тъмница на изплащане, но там вече няма място дори за емоциите.
  5. Toва ще е нещо прекрасно – документален. Госпожа Александра решава да се засели на Марс. Тя взима това решение веднага след като разбира какво бъдеще й подготвя НОИ.
  6. Technicolor Yawnклип. В този сочен клип липсва само скуката.
  7. Баня – aнимация. Две стари жени влизат във водата, за да преплуват обичайното разстояние. Този път обаче ще бъде различно.

SHORT WAVES FESTIVAL  е най-големият фестивал за късометражни филми в Полша. Той се провежда в над 70 полски, европейски и световни градове, в които между 6 и 22 март 2015 ще бъде представена програмата, съставена от най-новите полски късометражни филми, които ще се борят за наградата на публиката Grand Prix.

Конкурсната програма включва жанрово разнообразие от най-нови полски късометражни продукции, отразяващи явления и нови течения в съвременното късометражно кино.

Oрганизатор на SHORT WAVES FESTIVAL е познанската Фондация Ad Arte, която вече 11 години се занимава с промоция и разпространение на късометражни филми в Полша и извън пределите й.

Детайли

Дата:
19.03.2015
Час:
18:00 - 20:00
Категория за Събитие:

Място

Полски институт, вход свободен
ул. Веслец 12
София,
Научете повече за Полша

Back to top