Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Солов клавирен рецитал на Магдалена Лисак

02.04.2017 / 0:00 - 14:00

2 април, неделя, 12:00 ч.
Училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“, ул. Ив. Вазов 23

Магдалена Лисак завършва с отличие Музикалната академия в Катовице. Продължава обучението си в Консерваторията в Цюрих и в Musik-Akademie в Базел при проф. Кристиян Цимерман. Лауреат на VI награда на XIII Международен клавирен конкурс „Фредерик Шопен“ във Варшава през 1995.

Осъществява активна концертна дейност, като изпълнява рецитали, концертира с оркестри и камерни състави в Полша и в повечето европейски страни, както и в САЩ, Канада, Япония, Китай и Бразилия. Гастролира в престижни концертни зали, в т.ч. в Hitomi Memorial Hall в Токио, Stadt-Casino в Базел, Rudolfinum в Прага и Националната филхармония във Варшава. Концертира и като солист с диригенти като Тадеуш Стругала, Мирослав Яцек Блашчик, Масимилиано Калди, Агнешка Дучмал, Жак Мерсие и Рейнберт де Леу.

По покана на Националния институт „Фредерик Шопен“ записва диск от серията The Real Chopin (2013) с творби от полския композитор, изпълнени на историческия инструмент Ерард.

Магдалена Лисак е асистент в Катедрата по пиано в Музикалната академия в Катовице. Нейната педагогическа дейност включва майсторски класове в Токио и лекции в японските университети за изкуство. Участва в работата на журито на International Chopin Piano Competition in Asia (2010, 2011, 2012), Селекционната комисия на XV Международен клавирен конкурс „Фредерик Шопен“ във Варшава (2010) и на Националния клавирен конкурс „Фредерик Шопен“ във Варшава (2013 г.).

Нейни интерпретации са записани за Deutsche Rundfunk, Радио Suisse Romande, Полското радио, Полската телевизия, както и на дискове за компанията DUX, Полското радио Катовице и Accord.

Магдалена Лисак ще изпълни творби на: Хенрик Миколай Гурецки, Стефан Кишелевски, Павел Микетин, Йоланта Здехликевич-Рецлик, Дариуш Пшибилски, Ришард Габриш, Артур Чешлак и Гражина Пстроконска-Навратил.

Детайли

Дата:
02.04.2017
Час:
0:00 - 14:00
Категория за Събитие:

Място

Училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“ / Średnia Szkoła Muzyki i Tańca im. Dobrina Petkowa
ул. Ив. Вазов 23 / ul. Iwan Wazow 23
Научете повече за Полша

Back to top