Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Варна: Концерт на Бартош Дворак квартет в състав: Бартош Дворак (цигулка), Пьотр Матушик (пиано), Шимон Мадей (ударни), Якуб Дворак (бас)

28.07.2018 / 20:30 - 22:30

Варна
28 юли, събота, 20:30 ч.
Археологически музей, бул. „Мария-Луиза“ № 41

Концерт на Бартош Дворак квартет в състав: Бартош Дворак (цигулка), Пьотр Матушик (пиано), Шимон Мадей (ударни), Якуб Дворак (бас)

Mеждународен фестивал Варнаджаз (27 – 29.07.2018)

Бартош Дворак квартет съществува от 2010 г. Лауреат на най-престижни награди на полската джазова сцена, в т.ч. Гран при на 37. Фестивал Jazz Juniors 2013, Гран при на конкурса LOTOS Jazz Festival на 16. Bielskа Zadymkа Jazzowа 2014 и “Kлюч към кариерата” 2014. Mузикантите са стипендианти на министъра на образованието и науката и на министъра на културата и националното наследство на Полша. В звукозаписната фирма Hevhetia излезе техния втори студиен албум, озаглавен РOLISHED, който печели признанието на критиците и слушателите. Албумът включва авторски творби, аранжирани за цигулка, пиано, бас и ударни, в които чуваме както ехото на джазовата класика, така и нежни и лирични елементи на полските фолклорни мелодии и ясни влияния на електронната музика.

Бартош Дворак – победител в I Mеждународен джазов цигулков конкурс „Збигнев Зайферт“, заема челните места в анкетата на читателите на сп. Jazz Forum – JAZZ TOP 2015, JAZZ TOP 2016 oraz JAZZ TOP 2017 , в категорията „цигулка“ редом с такива признати изпълнители като Адам Балдих и Михал Урбаняк. Абсолвент на Музикалната академия в Катовице. През 2010 г. основава джазов квартет, носещ неговото име, с който печели редица престижни награди.

Пьотр Матушик – пианист, композитор, абсолвент на факултета по джаз на Музикалната академия в Катовице. Занимава се и с електронна и алтернативна музика. Лауреат на редица награди. Свирил е с редица признати музиканти от света на джаза, доказвайки изключителната си музикална чувствителност и феноменална техника.

Шимон Мадей – талантлив и всестранно надарен музикант. Абсолвент на Музикалната академия в Катовице. Лауреат на многобройни награди, свирил е на една сцена с най-признатите музиканти от Полша и чужбина, в т.ч. Лешек Можджер, Анди Мидълтън, Виктор Мендоса, Eдисън Санчес, Гжегож Нагурски, Пьотр Барон.

Якуб Дворак завършва джазовия факултет на Музикалната академия в Катовице. Още по време на следването си работи с най-изтъкнатите полски и чужди музиканти, в т.ч. Уршула Дуджак, Мика Урбаняк, Януш Муняк,Пьотр Вилежол, Maчей Шикала, Лари Ливингстън. Концертира в Полша, европейските страни и на други континенти. Носител на повечето престижни награди в областта на джаза в Полша. Живее в Базел, където усъвършенства техниката си под ръководството на Лари Гренадиър, като работи с музиканти от цял свят.

Детайли

Дата:
28.07.2018
Час:
20:30 - 22:30
Категория за Събитие:

Място

Археологически музей/ Muzeum Archeologiczne
бул. Мария-Луиза № 41/ bul. Maria Luiza nr 41
Варна/ Warna,
Научете повече за Полша

Back to top