Фестивал NEDRAMA-INTERNATIONAL

Фестивал NEDRAMA-INTERNATIONAL

ГОДИНА НА ПОЛСКИЯ ТЕАТЪР
„AТЛАС СОФИЯ” и „МУЗЕЙ НА КАТАСТРОФИТЕ”

в рамките на Фестивала NEDRAMA-INTERNATIONAL
ЛЕКЦИЯ НА ТЕАТРАЛНИЯ КРИТИК РОМАН ПАВЛОВСКИ
„ПОЛСКИЯТ ТЕАТЪР „NON-FICTION”

Кога: 30 май 2015 (събота)
Къде: Център за култура и дебат „Червената къща” , ул. “Любен Каравелов” № 15, Червена зала, вход свободен
Съвместно с Театър „Реплика“
В рамките на NEDRAMA-INTERNATIONAL – Втори международен фестивал – лаборатория за документален театър – София (25-30.05.2015)
Фокус „Млад полски театър“

15 часа
Представяне на документалния театрален проект на Михал Кмечик „АТЛАС СОФИЯ“
С участието на актьорите: Благой Бойчев, Милко Йовчев, Луизабел Николова, Мирослав Симеонов, Тихомира Темелкова, Даниела Маринова
„Aтлас София” е разходка по София без напускане на театралната зала. „Aтлас София” наблюдава градското пространство, каталогизира паметници като символи на публичното пространство, пита какво биха могли да означават, когато през очите на туриста са извадени от оригиналния контекст. (Mихал Кмечик)

17.30 часа
Представяне на документалния театрален проект на Магда Шпехт и Шимон Адамчак „МУЗЕЙ НА КАТАСТРОФИТЕ”
С участието на актьорите: Въло Нешев, Ирина Андреева, Боряна Пенева, Петко Каменов, Ина Георгиева
„Mузей на катастрофите” е пърформънс, изграден върху личния опит на участниците в него. Лични провали, неуспехи, трагедии и житейски грешки са събрани по време на репетициите, след което възпроизведени на сцената с помощта на различни театрални методи. (Магда Шпехт и Шимон Адамчак)

20.00 часа
Лекция на театралния критик Роман Павловски „Полският театър „non-fiction” за младата полска документална драматургия и театър с видеопрезентация.

Роман Павловски – публицист, драматург, театрален куратор, заместник художествен директор на TR (Teatr Rozmaitości) Варшава. Занимава се с проблемите на новата драматургия и културната политика, сътрудничи на „Газета виборча” и „Notatnik Teatralny”. Ръководи авторски работилници за критическо писане и документален театър. Автор на концепцията на Фестивала за документален театър SOPOT NON-FICTION. Редактира и издава две антологии нова полска драматургия.

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментарите .

Научете повече за Полша

Back to top