II „Международен детски фолклорен фестивал София” 2013

II „Международен детски фолклорен фестивал София” 2013

За втора поредна година София ще посрещне деца от 6 държави, които ще участват във Втори Международен детски фолклорен фестивал София от 25-и до 27-и април.

Тази година над 800 деца на възраст 8-14 години ще представят традициите и фолклора на своите държави на три сцени, като официалното откриване е предвидено за 25-и април на открита сцена пред община Младост, където ще имат изява и най-малките любители на българските народни танци. На 26-и април жители и гости на село Бусманци ще се насладят на изявите на малчуганите, а на 27-и април чуждестранните групи и над 10 български ще направят дефиле от 13 часа от пл. Александър Невски (по централен маршрут) до НДК, където на открита сцена пред билетен център ще бъде закрит фестивала. Всички изяви са без вход.

Във фестивала са поканени да участват изключителни детски колективи от: Полша ( Детски ансамбъл Гевонт от Закопане), Русия (детски ансамбъл „Сполохо” от Мурманск), Македония (център за работа с деца „Митеви” – Скопие), Турция (детски състав към училище в Газиентеп), Босна и Херцеговина (Фолклорен ансамбъл „Гаджрет” – Сараево) и Естония (танцов ансамбъл „Суароко” от остров Кихну).

Тази година „Международен детски фолклорен фестивал София” 2013 ще подкрепи Националната благотворителна кампания на Столична община „Нека бъдем по-добри“ за изграждане на Център за лечение и рехабилитация на хора, пострадали при инциденти и хора в будна кома в Панчарево.

Фестивалът ще бъде открит официално на 25-и април от 17 часа на сцената пред СО район Младост.

Организатори: Сдружение Международен детски фолклорен фестивал София и ДЮТА „Зорница”, а съорганизатор е СО район Младост.

Фестивалът се организира с подкрепата на: Столична община, София кандидат за европейска столица на културата 2019 и ФА „Огнените” с. Бусманци, Синдикален дом на културата на транспортните работници в България.

http://www.festivalsofia.com/

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментарите .

Научете повече за Полша

Back to top