Исторически конкурси обяви министърът на външните работи

Исторически конкурси обяви министърът на външните работи

– Историческа дипломация упражняват всички държави и Полша иска да дообогати международния дискурс с историческия опит на нашия регион – каза заместник-министърът на външните работи Ян Джеджичак по време на срещата на Съвета за историческа дипломация, която се проведе в Министерството на външните работи на Полша.

Съветът е помощен орган на министъра на външните работи за популяризирането на полската история в чужбина. Той включва представители на научните, музейните и ангажираните с пропагандиране на полската история среди.

Участниците в срещата обсъдиха правилника на конкурса в две категории: за най-добра чуждоезична публикация за историята на Полша и за най-добра публикация на полски език за историята на полската дипломация. Целта на конкурса е да се събуди интереса на научно-изследователските среди към полската история и историята на полската дипломация.

– Държим да оценим онези чуждестранни автори, които изучават историята на Полша и искат да я представят по честен и обективен начин – каза заместник-министър Джеджичак.

Съветът избра и жури. Първото издание на конкурса ще бъде обявено през юли, а победителите ще бъдат излъчени още тази година.

Пресцентър на Министерство на външните работи

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментарите .

Научете повече за Полша

Back to top