Изложба плакати, отразяващи събития от програмата на Полския институт в София в периода от 2009 дo 2019 г.

Изложба плакати, отразяващи събития от програмата на Полския институт в София в периода от 2009 дo 2019 г.

14 ноември 2019 – 15 януари 2020 г.
Полски институт в София, вход свободен

 

По случай 70 години Полски институт в София

През 2019 г. Полският институт в София отбелязва 70 години дейност в България. Той е един от най-старите полски институти в света. След Лондон, Будапеща и Букурещ София е четвъртият град, в който Полският институт работи без прекъсване вече 70 години. Неколкократната смяна на седалището не променя факта, че той винаги е бил място за срещи на полската и българската интелигенция. Някои от вас сигурно помнят Полския информационен и културен център и магазинът към него. Тук можеха да се закупят книги, преса, грамофонни плочи, бижутерия, керамика, плакати и изделия на народните занаяти. По думите на много български интелектуалци Институтът бе „прозорец към света“.

През ХХ и ХХІ век Полският институт е културно бюро с прекрасна галерия и камерна зала, място за литературни, музикални и филмови срещи, което неизменно работи за диалога между нашите общества. Ежегодно ни посещават десетки хора и това е повод за голяма радост и гордост.

 

Заповядайте на изложбата, представяща 43 плаката, популяризиращи програмни прояви на института, дело на художниците, с които сме работили през последните години:

Илияна Перцанска, Иван Попов, Елена Кръстева и Росица Ралева

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментарите .

Научете повече за Полша

Back to top