Остават само 4 месеца до Световните дни на младежта!

Остават само 4 месеца до Световните дни на младежта!

Световните дни на младежта започват след 4 месеца. В Краков се очаква да пристигнат поклонници от цял свят. Папа Франциск ще се срещне с младите хора.

Почти 590 хиляди поклонници от 174 държави от цял свят са се записали за участие в Световните дни на младежта. Сред тях има и поклонници от Буркина Фасо, Венецуела и Нова Зеландия.

Регистрацията на участниците става онлайн. За участие в срещата на младежите трябва да се попълни формуляр, намиращ се на сайта www.krakow2016.com. Там всички заинтересовани могат да намерят полезна информация и ще бъдат пренасочени към формуляра за регистрация, който е достъпен на пет езика: полски, английски, италиански, френски и испански. Регистрацията ще продължи до 30 юни 2016 г., но организаторите канят да се направи това възможно най-рано.

Честванията на Световните дни на младежта ще бъдат разделени на две части и ще продължат две седмици. През първата седмица младите хора ще могат да участват в „Дни в епархиите“, организирани в различни части на Полша, а през втората – в „Централни събития“ в Краков.

„Дните в епархиите“ са възможност за взаимно опознаване, интеграция и посещение на региона. Младежите ще могат да участват в екскурзии или да се включат в организираните в съответните епархии проекти.

След „Дните в епархиите“ всички заедно ще заминат за една седмица в Краков – градът, който папа Франциск избра за място за провеждане на „Централните събития“. За поклонниците това ще бъде време за катехизис, Фестивал на младите и най-вече среща с папа Франциск. Сценарият за посрещането на Светия отец, Кръстния път и Бдението се подготвя от щаб от специалисти, в т.ч. инженери, архитекти и музиканти. Подробната програма скоро ще бъде обявена.

– Най-важното за нас е да осигурим на всеки пристигнал през юли в Краков възможност за лична среща с Христос, дори тогава, когато се моли в множество от 2 милиона души. Бихме желали тазгодишните Световни дни на младежта да се превърнат в общност на сърцата на младите от цял свят в града на покойния Йоан-Павел II и св. Фаустина, – казва Вероника Гришел от Организационния комитет на Световните дни на младежта.

Повече на polska.pl oraz www.krakow2016.com.

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментарите .

Научете повече за Полша

Back to top