Концерт на оркестър „Симфониета София“ – диригент Свилен Симеонов, солисти: Марио Хосен (цигулка) и Марта Потулска (виола)

Концерт на оркестър „Симфониета София“ – диригент Свилен Симеонов, солисти: Марио Хосен (цигулка) и Марта Потулска (виола)

Концерт на оркестър „Симфониета София“ с диригент Свилен Симеонов

Солисти: Марио Хосен (цигулка), Марта Потулска (виола)

В програмата: творби на Йозеф Хайдн и В.А. Моцарт

Maрта Потулска започва да свири на цигулка на 6-годишна възраст. След завършване на музикалното училище продължава обучението си в Грац в Universität für Musik und Darstellende Kunst в класа на проф. Матиас Маурер, бивш солист виолист на Кралския Концертегебау оркестър в Амстердам. Завършва следването си с отличие, в периода 2014-16 е асистент в университета в Грац, като същевременно развива артистичната си кариера. Тя е лауреат на международни конкурси за виола, в т.ч. конкурса „Йоханес Брамс“ в Австрия през 2007 г., конкурса в Блед, Словения, през 2011 г. Концертира в много държави в Европа, Азия и Северна Америка.

Марта Потулска концертира и в редица престижни международни фестивали: Salzburger Festspiele в Залцбург, „LaStrada“ и „Eggenberger Schlosskonzerte“ в Грац, Австрия, „Goslar Festival“ в Германия, фестивалите „Strings Only“ и „Osor Music Evenings Festival“ в Хърватия, в САЩ на фестивала Park City Music Festival и много други.

 

31 януари, четвъртък, 18:30 ч.
Общински културен институт „Надежда“, бул. „Ломско шосе“ 2
Билети в касата на ОКИ „Надежда“

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментарите .

Научете повече за Полша

Back to top