Oткриване на изложба фотографски импресии „Варшава на четири очи” на Борислав Чонков и Ангел Ненов

Oткриване на изложба фотографски импресии „Варшава на четири очи” на Борислав Чонков и Ангел Ненов

Каним ви на изложба, на която ще можете да се разходите по улиците на Варшава, да поседнете пред паметника на Коперник, да чуете конски тропот, да повдигнете ръце, за да се предпазите от летящите ниско гълъби, да зареете поглед към часовниковата кула на Двореца на културата и науката, дори да прелетите над няколко небостъргача.

Борислав Чонков – по образование машинен инженер, още от студентските години започва да се занимава с фотография, която по-късно се превръща в негова професия. В продължение на години живее в Гданск и Варшава. Има около 50 авторски фотоизложби в европейски столици и градове и участия във фотоизложби под егидата на ФИАП (в т.ч. Дания, Бразилия, Хърватска, Испания). Негови фотографии са публикувани в много полски и български списания. Член на Съюза на журналистите на Република Полша, на Клуба на фоторепортерите във Варшава, на Творческия фотоклуб на Република Полша и на Фотоклуба във Варна. Награден от министъра на културата и националното наследство на Полша с отличието „Заслужил деятел на културата“.

Ангел Ненов – фотограф и видеооператор с дългогодишна практика, преподавател по фотография и операторско майсторство. Автор на документални, анимационни и експериментални филми. Ръководител на кино-фотоклуб „Варна”. Автор на много фотоизложби. Носител на награди от фотоконкурси и кинофестивали. Член на Фотографска академия – България и на Международната федерацията на международната организация за фотоизкуство FIAP.

Заповядайте!

2 февруари, вторник, 18.00 ч.
Полски институт, вход свободен

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментарите .

Научете повече за Полша

Back to top