Отворена покана за резидентна програма ADATA AiR

Отворена покана за резидентна програма ADATA AiR

ADATA AiR е резидентна програма насочена към артисти от Европа, на които ще бъде предоставена възможност за творчески престой в гр. Пловдив – в контекста на програмата ЕСК 2019. Проектът е иницииран от на Фондация „Пловдив 2019“ с цел да предостави условия за диалог и обмен между местната артистична среда в Пловдив и гостуващите артисти, архитекти, дизайнери и др. По време на престоя си резидентите на ADATA AiR ще имат възможност да разработват нови проекти и да взаимодействат с местните общности и многопластовата културна среда на града.

ADATA AiR е проект на Фондация „Пловдив 2019“, реализиран в партньорство с Гьоте-институт България и Полски институт в София.

Първа сесия
Краен срок за кандидатстване: 31 януари 2018 г.
Резиденции на избраните участници: 15 март до 15 юли 2018 г.

Втора сесия
Краен срок за кандидатстване: 31 май 2018 г.
Резиденции на избраните участници: 15 юли до 30 ноември 2018 г.

Фокус на резидентната програма е градският пейзаж на Пловдив, осмислен през:
Взаимодействието природа-култура – с внимание към преминаващата през града река, речният остров Адата, също градските хълмове, паркове и др.
Специфичния за града колаж от архитектурни слоеве – богата комбинация от стилове и епохи, включваща културно наследство от Античността до наши дни (вкл. Баухаус, Социалистическо културно наследсто и др.)

В резултат на резидентната програма, проведена през 2018 г., до 15 проектни концепции, предложени от всички участвали в резиденцията артисти, ще бъдат подкрепени финансово за реализация през 2019 г. и осъществени в Пловдив като част от основната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Допълнителна информация:

на уебстраницата на „Пловдив 2019“
Facebook страницата за ADATA AiR

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментарите .

Научете повече за Полша

Back to top