Пловдив: Уъркшоп “В перифериите на пърформанс арта с думи и звуци в публична среда” на Зофя Кулиговска

Пловдив: Уъркшоп “В перифериите на пърформанс арта с думи и звуци в публична среда” на Зофя Кулиговска

Пловдив
Невидими градове
8-13 октомври 2019


Уъркшоп: “В перифериите на пърформанс арта с думи и звуци в публична среда” на Зофя Кулиговска
Публичното пространство като средство за комуникация с обществото

С подкрепата на Полския институт в София и Института „Адам Мицкевич“ във Варшава

Според вас публичното пространство е повече, отколкото повечето хора си мислят? Имате идеи как то може да се подобри? Наблюдавали сте как изкуството променя поведението на хората в публичното пространство? Имате идеи за интервенции на открито, но ви трябва група, която да ви подкрепи и да се включи в тях? Искате ли да знаете как пърформанс изкуството може да повлияе на човешкото мислене? Любопитни сте и искате да обмените опит, да откриете, проучите и да участвате активно в изграждането на ново колективно пространство, което да противостои на самотното, безучастно, “ничие” публично такова?

Уъркшопът цели да надгради тези въпроси и да срещне артисти и приятели, които заедно да повлияят на публичното пространство в Пловдив чрез колективни интервенции, които да отговорят на ежедневни проблеми. Участниците са точката на обръщане, чрез опита си да видят всички перспективи и да намерят решения, които да достигнат максимален брой хора. Започвайки от себе си, запълнете дупките в пространството, мисленето, поведението.

Водещите на работилницата идват от Полша, държава, която цени своята история. Те се опитват да намерят тази стойност в настоящето, изследвайки, упражнявайки и виждайки позитивността. Като артисти, те се опитват да наблюдават и артикулират идеи, до степен в която те не просто осъждат, но и от разстояние скицират изводи и изграждат реалност, използвайки думи, звуци и музика като медиум.

Работилницата ще се проведе на 8 и 9 октомври на различни локации около Данов хълм (Сахат тепе) в Пловдив. Като резултат, на 11 октомври, участниците, заедно с водещите ще се включат в серии от интервенции и пърформанси в публична среда. Работният език е английски. Участието е безплатно, с предварително записване (с кратка мотивация и информация за предишен опит) на workshop@exaf.org.

Зофя Кулиговска e родена през 1988 г. в Познан, Полша. Артист, организатор на събития и дизайнер, тя следва рисуване и завършва магистртури по графичен дизайн (2011) и пърформанс арт (2015) в Унивеситета за изкуства в Познан. През 2017 г. тя участва в юбилейното издание на фестивала Sofia Underground с 100 часов пърформанс в публична среда.

 

В рамките на проекта Невидими градове Зошя също ще изнесе и лекция на тема “Публичното пространство в пост комунистичното общество на Варшава, артистична перспектива” в галерия CU28 в Капана от 18.00 ч. на 10 октомври.

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментарите .

Научете повече за Полша

Back to top