POLISH WAVE – нова дата на прожекциите на полски късометражни филми

POLISH WAVE – нова дата на прожекциите на полски късометражни филми

POLISH WAVE представлява извадка от най-интересните полски късометражни филми от последната година. Филмите, представени в три секции: игрална, документална и експериментална, разкриват широкия спектър от теми, намерили отражение в полското кино. Зрителите в цял свят ще имат възможността да гледат интересна селекция от свежи, изненадващи полски късометражни филми, илюстриращи новите явления на полската аудиовизуална сцена. В програмата ще откриете истории за самотата и съзряването, творби, в които границата между филм и реалност липсва, и филми, които се фокусират предимно върху формата.

Организатор на POLISH WAVE е Фондация Ad Arte от Познан, която от 11 години се занимава с промоция и дистрибуция на късометражни филми в Полша и в чужбина.

Ще гледате два музикални клипа, единият от които е част от пълнометражен филм, отличен на фестивала Сънданс за най-добра режисура на документален филм; ще наблюдавате спасителна акция, протичаща в два свята – ледена пустиня и под водата; ще научите какво означава краят на света за някои хора, какви са били традиционните предложения за брак в Подлаше през 50-те и 60-те години на ХХ век и как една възрастна жена разобличава млад мошеник.

30 ноември, сряда, 18:00
Полски институт, вход свободен

Проектът е съфинансиран от Полския институт за филмово изкуство

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментарите .

Научете повече за Полша

Back to top