Рецитал на Магдалена Лисак (пиано), в рамките на проекта „Музиката на Европа“

Рецитал на Магдалена Лисак (пиано), в рамките на проекта „Музиката на Европа“

В рамките на проекта „Музиката на Европа“, реализиран с финансовата подкрепа на програма „Културна програма за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018“ на Национален фонд „Култура“

Магдалена Лисак завършва с отличие Музикалната академия в Катовице. Продължава обучението си в Консерваторията в Цюрих и в Musik-Akademie в Базел при проф. Кристиян Цимерман. Лауреат на VI награда на XIII Международен клавирен конкурс „Фредерик Шопен“ във Варшава през 1995.

Осъществява активна концертна дейност, като изпълнява рецитали, концертира с оркестри и камерни състави в Полша и в повечето европейски страни, както и в САЩ, Канада, Япония, Китай и Бразилия. Гастролира в престижни концертни зали. Концертира и като солист под палката на изтъкнати диригенти. По покана на Националния институт „Фредерик Шопен“ тя записва диск от серията The Real Chopin (2013) с творби от полския композитор, изпълнени на исторически инструмент от епохата на Шопен.

Aсистент в Катедрата по пиано в Музикалната академия в Катовице. Нейната педагогическа дейност включва майсторски класове в Токио и лекции в японските университети за изкуство. Участва в работата на журито на International Chopin Piano Competition in Asia (2010, 2011, 2012), селекционната комисия на XV Международен клавирен конкурс „Фредерик Шопен“ във Варшава (2010) и на Националния клавирен конкурс „Фредерик Шопен“ във Варшава (2013 г.).

Нейни интерпретации са записани за Deutsche Rundfunk, Радио Suisse Romande, Полското радио, Полската телевизия, както и на дискове за компанията DUX, Полското радио Катовице и Accord.

На 22 и 23 май пианистката ще проведе майсторски клас за студенти от НМА „Проф. Панчо Владигеров“ в София.

В програмата: творби на Фредерик Шопен, Павел Микетин, Карол Шимановски и Дариуш Пшибилски.

21 май, понеделник, 19:00 ч.
Софийска филхармония, камерна зала „България“, билети в касата

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментарите .

Научете повече за Полша

Back to top