Стена на Kшищоф Сируч за „Urban Creatures 2017“

Стена на Kшищоф Сируч за „Urban Creatures 2017“

По покана на Полския институт в София и Фондация за градско изкуство между 9 и 18 август Кшищоф Сируч изрисува поредната стена за Urban Creatures 2017 – фестивал за градско изкуство, който се организира с подкрепата на Столична Община и е част от Културния Календар на Столична Община за 2017 година.

Kшищоф “Проембрион” Сируч (1984) – е завършил архитектура в Гданската политехника. Творецът работи в областта на стрийт арта, живописта, математически генерираната графика, архитектурата, модата, технологиите и сродни области на изкуството. Специализира се в създаването на абстрактно-сюрреалистични композиции, вдхновени от природата, математиката и мястото на тяхната реализация. Рисува графити, пространствени и светлинни инсталации, архитектурни проекти, нимация и студийни творби. Създава пространствена инсталация, аранжираща изложба на Оскар Хансен в Музея за съвременно изкуство в Барселона и Порто и на Łódź Design. Автор на най-големите графити в галерията Urban Forms в Лодз, както и на орнаментации на фасадата на старинна къща в Гданск.

Мястото на стената е 42 ОУ “Хаджи Димитър” (ул. Генерал Липранди №5) където цветовете от Полша ще дадат вдъхновение на учениците и минувачите, както и достатъчно място за интерпретации на стената.

„The mural I painted in Sofia shows my image of mathematics of colours I’m studing. This cubic structure with six types of eight colour sequences I called „Full Exucubization“.
Krzysztof Syruć (Proembrion) for Urban Creatures 2017

Карта: https://www.google.bg/maps/@42.7058768,23.34565,18z?hl=en

Галерия със снимки от процеса на създаването на монументалната стенопис.

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментарите .

Научете повече за Полша

Back to top