Варна: Mеждународен филмов фестивал „Любовта е лудост“ (24.08 -1.09.2018) – Прожекция на филма „Помирение“ – реж. Мачей Собешчански

Варна: Mеждународен филмов фестивал „Любовта е лудост“ (24.08 -1.09.2018) – Прожекция на филма „Помирение“ – реж. Мачей Собешчански

Прожекция на филма „Помирение“ – реж. Мачей Собешчански (2017, 83‘), с български субтитри

В програмата на Mеждународния филмов фестивал „Любовта е лудост“ (24.08 -1.09.2018)

Вълнуваща любовна история, в която действието се развива в трудните години в края на Втората световна война. Разказ за двама млади мъже, влюбени в едно и също момиче.
1945 г. Войната току що е свършила. В Швентохловице в Силезия органите за държавна сигурност създават трудов лагер за германци, силезийци и поляци. Под претекст наказание за предателите на полския народ, ДС извършва чистки сред „нелоялните към комунистическата власт“. Франек, млад мъж, се кандидатира за работа в лагера. Той се опитва да спаси Ана, в която е влюбен, но не знае, че сред затворените е и Ервин, германец, негов приятел отпреди войната, който отдавна тайно е влюбен в момичето.

Фестивалът ще бъде открит с най-новия филм на Павел Павликовски „Студената война“.

Участват: Юлиян Швежевски, Якуб Гершал, Зофя Вихлач, Данута Стенка, Войчех Желински.

Награди: 2016 Локарно (Mеждународен филмов фестивал) – Награда „First Look“ за полски филм в постпродукция; 2017 Moнреал (Световен филмов фестивал) – награда за режисура.

Варна
28 август, вторник, 20.40 ч.
Фестивален и конгресен център Варна, зала 1, бул. „Сливница“ № 2

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментарите .

Научете повече за Полша

Back to top