Зарежда Събития

« All Събития

СЪБИТИЕТО СЕ ОТМЕНЯ! Солов клавирен рецитал на пианиста и композитор Анджей Каралов и музикални импровизации в дует с Йежи Пшежджецки

29 март / 18:00 - 20:00

вход свободен/ wstęp wolny

29 март, неделя, 18:00 ч.
Студио 1 на Българското национално радио, вход свободен

 

Международен фестивал за съвременна клавирна музика ppIANISSIMO в София (20.03-5.04.2020)

Солов клавирен рецитал на пианиста и композитор Анджей Каралов и музикални импровизации в дует с Йежи Пшежджецки (за пиано и електронни инструменти)

Анджей Каралов – пианист, композитор, педагог и импровизатор, доктор на музикалните изкуства. Асистент в Музикалния университет във Варшава (катедра „Композиция, дирижиране и теория на музиката“). През сезон 2018/19 е включен в менторската програма London Philharmonic Young Composers Programme. Творбите му се изпълняват в Полша и в чужбина. Лауреат на много национални и международни пиано конкурси, вкл. Международния конкурс за пиано „Милош Магин“ в Париж (I награда), Международния конкурс за пиано „Konzerteum“ в Атина (II награда), Националния конкурс за пиано „Szymanowski in Memoriam“ във Варшава (III награда), Националния конкурс за пиано „Фридерик Шопен“ във Варшава (V награда).

Йежи Пшежджецки – един от най-интересните полски артисти в областта на техно музиката, оценен и в чужбина. Започва да свири на пиано като 10-годишен, вдъхновен от Шопен, Бах и Бетовен. Интересът му към електронната музика започва докато учи в Художествената академия.
Автор на два албума и десетина сингъла, издадени от Cocoon, Recognition, Synewave и Definition Records. Концертирал е в Португалия, САЩ, Южна Африка, Япония и Австралия. Изучава композиция, пиано и теория на съвременната музика.

Детайли

Дата:
29 март
Час:
18:00 - 20:00
Стойност:
вход свободен/ wstęp wolny
Категория за Събитие:

Място

Студио 1 на БНР/ I Studio Bułgarskiego Radia Państwowego
Научете повече за Полша

Back to top