Зарежда Събития

« All Събития

Варна: Фотоизложба „Полски обекти, включени в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО“

12 март - 31 март

вход свободен/ wstęp wolny

Варна
11 -31 март 2020 г.
Дом на архитекта, ул. „Мусала“ №10

 

Фотоизложба „Полски обекти, включени в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО“ от Полската туристическа организация

Полша предлага удивителни срещи с уникални исторически и природни богатства. Страната се слави с четиринадесет от близо хилядата забележителности, включени в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

Полша се гордее с историческите централни квартали на Краков и Торун, обаятелни с вековните си постройки, както и със Стария град на Варшава. Столицата на Полша впечатлява експертите на ЮНЕСКО с извършените възстановителни работи без прецедент в историята на човечеството. В престижния списък е включен и средновековният замък в Малборк. Той е най-голямата тухлена постройка в света. Полша е привлекателна и със забележителните си природни обекти, градини и дървени църкви – свидетелства за изкуството на старите майстори-занаятчии и с религиозните си обекти, в които продължава да кипи живот. Страната се гордее с монументалната творба на съвременната архитектура – Залата на столетието във Вроцлав. Беловежката гора е природно богатство от уникални за цяла Европа вековни девствени гори.

Свое място в Списъка има и зловещият паметник от миналото, споменът за което ни преследва и до днес – немският нацистки концентрационен лагер на смъртта Аушвиц-Биркенау (1940 – 1945 г.).

Детайли

Начало:
12 март
Край:
31 март
Стойност:
вход свободен/ wstęp wolny
Категории за Събитие:
, ,

Място

Дом на архитекта във Варна/Dom architekta w Warnie
Научете повече за Полша

Back to top