Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Закриване на фотографската изложба „Цветовете на мъглата“ на Мачей Шимански

27.08.2019 / 18:00

27 август, вторник, 18:00 ч.
Мостът на влюбените – Националeн дворец на културата в София

 

Закриване на фотографската изложба „Цветовете на мъглата“ на Мачей Шимански, извънреден и пълномощен посланик на Република Полша в Република България (10 – 29.08.2019)

 

Мъглата я знаят (и често я проклинат) всички. На пръв поглед може да ви се стори, че разпръснатите във въздуха малки капчици вода или миниатюрните кристалчета лед, които значително ограничават видимостта, не трябва да бъдат предмет на фотографията, за успеха на която видимостта е едно от главните условия. Тази изложба обаче показва, че мъглата може да бъде цветен, живописен воал, който може да обгърне човека, да го очарова и пренесе в един разноцветен, приказен и нереален свят.

Мачей Шимански – професионален дипломат, понастоящем започва своята мисия като извънреден и пълномощен посланик в Република България. Голям любител на природата, основен обект на неговите интереси са птиците, които наблюдава повече от 30 години. Автор е на много снимки, публикувани в атласи, книги и списания (включително в National Geographic). Представя своите работи на десетки изложби. Макар че птиците са в центъра на вниманието му, той не пропуска да снима всичко, което му изглежда красиво и интересно. Снима пейзажи, архитектура, диви (и домашни) животни, растителния свят, а когато няма други интересни обекти, снима хора.

Детайли

Дата:
27.08.2019
Час:
18:00
Категории за Събитие:
,

Място

Мостът на влюбените – НДК/Most Zakochanych przy Narodowym Pałacu Kultury
Научете повече за Полша

Back to top